Recepten en Patronen

Eigenlijk wil ik vandaag niet schrijven op de computer. Maar mijn hoofd zit zo vol ideeën, dat ik ze maar beter wel op kan schrijven. Op zoek naar een (kant)haakpatroon voor een kerstbal, kom ik heel veel leuke decoratie ideeën tegen voor de kerst. Morgen gaan we daarmee aan de slag. Op deze druilerige dag is het heerlijk om in de serre te zitten met een grote stapel kookboeken en tijdschriften. Nu is het de tijd om iets met cranberry’s te doen, maar in welk boek stond het recept voor compote nu ook al weer. Gevonden, tegelijk met een uitgeschreven recept voor een heerlijk toetje. Ook de titel met ISBN-nummer voor een puddingboek stond genoteerd.
De lekkerste English puddings
ISBN: 9783829002905
Chocolade cantuccini terrine
200 gr bittere chocolade
3 dl room
1 tlp kaneel
2 zakjes vanillesuiker
2 elp grappa (of palinka)
1 dl koude koffie
100 gr cantuccini
Bekleed 1 cakevorm van 1 liter met folie. Breek de chocolade in stukjes en smelt dit au bain marie. Klop de room lobbig met de suiker en kaneel en spatel het door de chocolade. Meng de drank door de koffie. Doop de koekjes in de koffie en leg ze op de bodem van de vorm, verdeel de helft van het room-mengsel eroverheen en herhaal dit nog een keer. Afdekken met de folie en op laten stijven.
Bron: onbekend.

Reacties zijn gesloten.