Recept zelfgemaakte Ketchup

Zelfgemaakte ketchup

1 kg tomaten
2 uien
olijfolie
1 eetlepel Inmaakkruiden
1 gedroogd chilipepertje
1 dl balsamicoazijn
50 gr bruine basterdsuiker
1/2  theelepel kaneel
Zout en peper naar smaak
Snijd de tomaten in stukken, en laat ze in een klein uurtje samen met de kruiden zacht en gaar worden. Je kunt er voor kiezen om het vocht in te koken, maar ik heb het er af geschept. De tomaten met een staafmixer pureren. In een pan de olijfolie verhitten en hierin de uien fruiten. Voeg nu de gepureerde tomaten, zout, peper, kaneel, balsamicoazijn en de suiker toe en laat het inkoken tot de goede dikte van tomatenketchup. Voeg naar smaak nog extra suiker en/of balsamicoazijn toe. Doe de hete massa over in met heet water omgespoelde flessen en klaar is de tomatenpuree.
Zelfgemaakte ketchup

Reacties zijn gesloten.