Laatste vaartocht van het vaarseizoen 2012

Het afgelopen weekend hebben we de laatste tocht van dit seizoen gevaren, van Woudsend naar Vollenhove. De boot gaat hier uit het water om deze winter geschilderd te worden. Zaterdagmorgen zijn we rond 12.00 uur vertrokken uit Woudsend in de richting van Sloten. Vanaf Sloten varen we over het Brandemeer, de Follegasloot, Tjeukemeer, langs Echtenerbrug, door de mr H.P. Linthorst Homansluis naar Ossenzijl. Hier blijven we liggen tot maandagmorgen. Zondag brengen we een bezoek aan het bezoekerscentrum van het Nationaal Park “De Weerribben”. Ik vind dit een bijzondere beleving, het doet me denken aan de jaren uit mijn jeugd die ik doorbracht in Zwartsluis. Samen met mijn vader trok ik eropuit “De Kraggen” in opzoek naar wilgentenen voor in de groentetuin. “De Kraggen” is een uitgestrekt moerasgebied wat zich uitstrekt tussen Zwartsluis en Belt-Schutsloot. De flora en fauna in dit gebied is heel bijzonder. Maandagmorgen varen we verder voor het laatste stuk van de tocht we varen midden door het natuurgebied van De Weerribben. Van Ossenzijl varen we naar Kalenberg, Wetering, Scheerwolde, Muggebeet, door de sluis in Blokzijl, over het Vollenhovermeer naar Vollenhove. Ook tijdens deze tocht komen de herinneringen boven. Mijn vader is buschauffeur geweest bij de N.V. Vervoermaatschappij De Noord-Westhoek en had zijn ritten in de kop van Overijssel. Als jong meisje mocht ik in het weekend wel eens een ritje met hem mee, al deze buurtschappen maakten toen veel indruk op mij.

0069
Om te haken had ik mijn nieuwe boek meegenomen, Textured Crochet Lace, van Renate Kirkpatrick. In plaats van een breirol of een (mee)breideken wil ik een haakrol of (mee)haakdeken gaan maken. Ik ben begonnen aan het eerste lapje, maar moet het weer uithalen omdat het te strak wordt. Verder had ik een handdoekje meegenomen om er een kantje aan te haken.
0065

 
 

Reacties zijn gesloten.