Friese Sleepbootdagen 2014

Afgelopen weekend waren de Friese Sleepbootdagen in Woudsend. Een ontmoeting van liefhebbers van klassieke sleepboten en opduwers. Veel van deze “schippers” vertrekken na dit weekend naar Zwartsluis voor de Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis.
In het dorp Woudsend zijn er tegelijkertijd allerlei activiteiten, waaronder een gezellige braderie en rommelmarkt.
Bij een van de kramen vond ik een stapel tijdschriften, maandblad voor Handwerken en Ariadne, uit de periode 1957 tot 1982. Mooie patronen van gebreide truien, gehaakte filetrand voor aan een rok, een geborduurde kinderschort en nog veel meer.
Ariadne 1982
Bij een andere kraam kreeg ik van een aardige jongeman een zakje zaadjes. Stokrozen in verschillende kleuren, waaronder geel en zwart, hier ga ik iemand anders weer een plezier mee doen.
Voor de liefhebbers, ijs met verse aardbeien of ijs met advocaat.
Lekker proeven op de “Boerenmarkt” Friese schapenkaas met kruidnagel.
Friese Sleepbootdagen

2 Replies to “Friese Sleepbootdagen 2014”

 1. Goedemorgen,

  Al een tijdje ben ik op zoek naar het patroon van drentse knipmutsen, en nu zag ik dat hij hier gratis is aan te vragen.
  Ik ben geboren in drenthe, opgegroeid in overijssel, en na 22 jaar weer terug op geboortegrond.
  Van een kennis heb ik nog wat oude kleren gekregen, en wilde dit graag compleet maken met een muts.
  Dus bij deze wil ik graag het patroon van de drentse muts aanvragen

  Groeten Cobi